Onze plastic SPEEDCOVER® afdekhoezen zijn vervaardigd uit 100% virgin polyethyleen (PE) FDA ‘approved’ materiaal.

FDA

De Food and Drug Administration (FDA) is het agentschap van de federale overheid van de Verenigde Staten, dat onder andere de kwaliteit van het voedsel in brede zin controleert. Zo controleert de FDA naast voedingsproducten ook gefabriceerde materialen die worden gebruikt voor het verantwoord afdekken van voedingsproducten. Definities voor correct gebruik zijn te vinden in een reeks van verordeningen die jaarlijks worden gepubliceerd op basis van overheidsvoorschriften (CFR) 21.

BRC

Vanwege het feit dat de producten van SPEEDCOVER® veelal rechtstreeks in contact komen met levensmiddelen, zijn wij ook gecertificeerd volgens de BRC norm. Het British Retail Consortium (BRC) is een Britse brancheorganisatie van detailhandelaren. Het British Retail Consortium heeft enkele standaarden opgesteld voor leveranciers van levensmiddelen, zoals BRC Food (voor voedselveiligheid) en BRC-IoP voor producenten van verpakkingsmaterialen voor levensmiddelen waar SPEEDCOVER® ook onder valt.

Het leveren van een competitief geprijsd product met een constant hoog kwaliteitsniveau is de belangrijkste doelstelling van SPEEDCOVER®. Deze doelstelling bewaken wij van de inkoop van grondstoffen tot aan de aflevering van onze producten bij onze afnemers.

  • BRC Packaging Certificated
  • FDA Certificated